4.3.2008 MW                               RETURN

 


 Uno på 50-talet

Uno Ersson berättar

The Partners vid början 60-talet:

  Jag har ju många minnen från den tiden. Vi i Jerrys band hade en folkpark på Prästgårdvägen i Tyresö. Hasse som var sologitarrist skulle åka någonstans och jag föreslog att Johnny (Lundin) skulle få testa. Det gick så bra att jag föreslog att han skulle få bli medlem. Men Hasse blev förgrymmad eftersom han ville vara den enda sologitarristen i bandet.
  Men när Johnny spelade Gitarrboogie så rös jag. Jag själv blev medlem i partners som trummis när Jerry William´s upplöstes och Jerry gick till Violents.  
  Jag var och lyssnade på Johnny och Partners när dom repade på Timmermansgården.  Den trummisen dom hade var väl måttligt bra eftersom dom tog med mig i bandet. Själv var jag ganska färsk på trummor, men lärde mig ganska bra efter en tid.  
  Johnny använde en hemgjord ekomaskin som var en omgjord bandspelare. Han fick ibland under uppträdandena vända på bandspolen. Johnny hade ganska kort stubin ( på den tiden ), vilken ibland ledde till att han kunde gå från en spelning. Vi turnerade en sommar med Erling Grönstedt och hans fru som var sångerska i orkestern.
 Vi turnerade med en afrikan som hette Bill Houston. Vi åkte omkring i hans Ford falcon.  Vi hade ett tag en sångare som hette Jörgen La´Fontain.  Han ersattes senare av en kille som jag inte direkt kommer ihåg namnet på.

 Johnny och jag umgicks ganska mycket på -60 talet. Vi bodde i samma hus och jag var ganska ofta hos honom när han repade på sin gitarr. Jag kommer ihåg hans energiska träning när han körde 45 varvsskivor på 33 varv för att verkligen höra hur solona var.  Han är en ödmjuk och mycket reko kompis.
 Jag är mycket glad över att ha kontakt med honom igen.

 Uno Ersson  2008


Uno and his Masterpieces